Minap elkészítettem régi recept alapján a fokhagymamártást, melybe darálthúsból készült gombócokat tettem. Valahogy így :
- 1 fej fokhagyma
- 1-1,5 ek liszt
- 2 dl víz
- 2 dl tejszín
- só
- fehérbors
- 1 csokor petrezselyem
- olaj
- A fokhagymát felaprítjuk, majd olajon 1-2 perc alatt megfuttatjuk.
- Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és felöntjük a vízzel.
- Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, sózzuk, borsozzuk.
Miután összefőtt (5-8 perc), hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
Annyit azért lehet csalni hogy fokhagymakrémet tesz bele valaki ha lusta pucolni.
Ma nekiálltam tanulni az őszi emelt töri érettségire, bízom benne a lendület kitart és nem hiába fizetem ki a 20 E vizsgadíjat.
Páááá