Balaton, nyár, lencse

 2010.07.18. 15:38

Péntek délután kiköltöztünk Fonyódra ahol egész délután kajakoztunk, először nehezen ment, majd belejöttem ekkor már élveztem is. Majd másnap ennek örömére reggel 07,30 kor ismét a vízen voltunk és délig eveztünk. A bő fél napos kajakozás után büszkén állapítom meg magamról hogy szintem középhaladó. ( Fábry után szabadon ).  Nem emlékszem rá, hogy mostanában ilyen meleg - 28 fokos  - lett volna a vízhőmérséklet. Délbe irány haza majd 37 fokos melegben estig foci ahol kiscsapatommal kapott gól nélkül diadalt arattunk a többi munkahely ellen. Most újra itthon, holnap ismét munka ami azt jelenti, főzni kell ha nem szeretnék éhen halni.

Lencsefőzelék /Nem éppen fogyókúrás étel. Nagyon gazdag különféle tápanyagokban, s mindezt jól emészthető formában kínálja szervezetünknek. A szója után az egyik legbőségesebb növényi fehérjeforrás./

50 dkg lencse
babérlevél
citrom
füstölt hús vagy füstölt leveskocka
vöröshagyma
fokhagyma
olaj
pirospaprika
liszt

bors

A lencsét előző nap beáztatom. ( nálam legalább 16 óra, így nincs tévedés hogy nem puhul meg , és többször átvan mosva. ) A vizet leöntöm róla és hideg vízben teszem főni babérlevéllel és citromhéjjal és a füstölt hússal. ( füstölt, főrr tarja no.1)   Amikor majdnem megfőtt, elkészítem a hagymás-paprikás rántást: vöröshagymát kockákra vágom, olajon megdínsztelem, teszek hozzá apróra vágott foghagymát, sózom, borsozom, kevés lisztel megszórom, kevergetem, majd megszórom pirospaprikával és hideg vízzel kevergetés mellett felöntöm. Ezt keverem a leveshez és még főzöm 10 percig.

Ennyi. Más nem is kell. Szép napot !

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hentesaru.blog.hu/api/trackback/id/tr322158914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása