Bablé túrós tésztával

 2010.07.27. 13:46

Tegnapi napon nem is tudom nem is tudom miképpen sikerült  felhívom az apeh vonalát és életemben most fordult elő első alkalommal hogy gép hang helyett igazi emberrel beszéltem ! Elmodntáj, hogy az ügyintéző szabadságon van, és így a közel 2 hónapja írt levelemet ez idáig nem tudták feldolgozni, és legyek törelemmel a válasz érkezni fog.

Este fele kaptam egy sms - t hogy nagyon ürlünkeh felvettek az egyetemre de annak mégjobban örülnének ha vennék fel diákhitelt. Na szép ! Még egy percet sem jártam iskolába - lehet h nem is fogok - de már küldik az sms t , hogy vegyel fel hitelt.

A tegnap beáztatott virágbabot sikeresen elkészítettem levesnek. Csipetke helyett kivételesen tarhonyával készült.

Hozzávalók :

25 dkg virágbab, 15 cm füstöltkolbász, (pl. gyulai, chorizo, vagy más fűszeres szárazkolbász) babérlevél, burgonya, sárgarépa, erős pista, rántás/habarás, tarhonya. Elkészítését nem részletezem, mert véleményem szerint ezt mindneki megtudja csinálni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Túrós tészta
 
Hozzávalók: 25 dkg fodros nagykocka tészta, túró (félzsíros nádudvari vált be ehhez a legjobban, de teljes jó a reál vagy bármely másik de MAGYAR / !! !), tejföl, só, 3 szelet házi szalonna apró kockára vágva
 
A tésztát forró sós vízben megfőzzük…nem szét (mint a GYÉK-ben), de azért nem is al dente. Amíg készül, addig kisütjük a zsírját a szalonna kockáknak. Ezután a leszűrt tésztát összekeverjük a túróval, tejföllel…mennyiségét tekintve ízlés szerint, majd bővel megszórjuk a pirított szalonnával. Persze elvetemültek/kiskorúak/édesszájúak a szalonna helyett megszórhatják cukorral is, de én ezt nem támogatom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mai napra ennyi, jó étványat az ebédhez mindenkinek.  Alapesetben kereskedelmi adókat nem nézek, de este megnézem a libsiket felvonultatató vacsoracsatát, aztán majd lemérem a tudásom hozzájuk képest.

pááááá

Címkék: apeh túró bab vacsoracsata

A bejegyzés trackback címe:

https://hentesaru.blog.hu/api/trackback/id/tr482179836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása