Kint forróság, a lakásban hűvös, a konyhába szintén meleg. Mivel holnap dolgzom, és az étkeztetéssel ott nincs gond mivel étkeztetés egyáltalán nincs is így magamnak kell erről ( is ) gondoskodnom. De nézzük csak mit is vigyek... Bolognai. Na tessék, ezt kb. 2 hete nem ettem. Uzsgyi a konyhába. Dobjuk össze gyorsan. Igazából azért is szeretem annyira mert a darálthús, a paradicsomos szósz, a kifőtt tészta, és az otthon reszelt parmezán elegye nagyon ízlik. nézük mi is kell hozzá
- 40 dkg spagetti,
- 4 dkg parmezán vagy azt helyettesítő más reszelt sajt
- A mártáshoz:
- 1 fej lila vagy vöröshagyma,
- 1 sárgarépa,
- 1 evőkanál olaj,
- 5 dkg húsos szalonna,
- 50 dkg darált marhahús, ( marha és disznó, fele - fele )
- erőspista
- 1 babérlevél,
- só,
- bors
- oreganó, bazsalikom
- 5 dl paradicsom mártás ( üveges, általában valami olasz feliratút szoktam venni )
Hagymát apróra szeljük, olajon megfonnasztjuk, hozzá a darálthúst, megprítjuk, vízzel kiéés felengedjük, paradicsomot hozzátesszük majd, ezt követően némi erős pista, babér levél ésa pirított kolozsvári szalonna kerül hozzá. Az egészet összefőzzük vagyokri kevergetést közben. Ízlés szerint a vége előtt szárított oregánót és bazsalikomot teszünk hozzá. Ha friss fűsernövény teszünk hozzá akkor még a főzés vége előtt egy 10 percel tegyük hozzá, hogy az ízek még jobban érezhetőek legyenek. A spagettit a' la dante kifőzzük, majd rátesszük a ragut és rá reszeljük a parmezánt. Vigyázat ! Aki már evett frissen reszet parmezánt az a boltban kapható zacskós parmezánt ezentúl silány másolatnak és fűrészporszerűnek fogja megítélni.